#invogue
Колекція Max Mara Pre-Fall 2024. Циркове мистецтво, переосмислене в моді: фото - Invogue

Колекція Max Mara Pre-Fall 2024. Циркове мистецтво, переосмислене в моді

Осінь-літо — це той період, коли одночасно не хочеться прощатися з яскравими літніми барвами, теплом і сміливими кольорами, але й бежеві, помаранчеві та коричневі відтінки починають манити, сповіщаючи про те, яким атмосферним буде вересень. У передчутті осені вже починаєш замислюватися над оновленням гардероба, і, признатися чесно, часто хочеться додати сміливих фарб і принтів. Цю потребу тонко відчув італійський бренд одягу Max Mara, створивши колекцію Max Mara Circus і представивши її на Тижні моди в Мілані. 

Натхнення дизайнерів Max Mara

Справжній культурний фаворит бренду Max Mara — Музей американського мистецтва Вітні у Нью-Йорку. Саме там знаходиться художня інтерпретація цирку американського скульптора Александра Колдера під назвою «Цирк Колдера». Ця скульптурна інсталяція, виготовлена з невеличких фігурок, дротиків, дерева, тканини та інших матеріалів, складається з сотні деталей та інсталяцій: сітки, прапори, килими, лампи, музичні інструменти, тварини, клоуни, жонглери. І все це під високими щоглами з урочистими вимпелами. Митець створив «Цирк» у 1931 році, а нещодавно його відреставрували. 

Любов до шоу та увага до деталей американського митця надихнула Max Mara на створення колекції Max Mara Circus, в якій переважають яскраві кольори, анімалістичні принти, смужка, вінтажні елементи та артистичні образи.

Палітра настроїв та образів з Max Mara Circus

Колекція Max Mara Circus складається з образів, що символізують головних героїв цирку: диригенти, фокусники, приборкувачі левів, акробати. Бренд у новій лінії одягу представив тематичні секції. Скомпоновані підбірки — це окремі стилістичні теми, що повністю відображають естетику колекції Max Mara Circus. 


ROSSO акцентує увагу на червоному кольорі, котрий слугує яскравим акцентом колекції. Образ з вовняних штанів палаццо і джемпера з широкими оборками на плечах або лаконічний, але яскравий аутфіт з трикотажної сукні в сіточку ідеально підходить для особливого вечірнього виходу. Утім, чому б не робити кожен свій вечір особливим? 

POIS — підбірка, в якій переважає принт «горошок». До неї увійшли речі, що відображають ретро-шарм і грайливість. Довга шовкова сукня без рукавів і з косою спідницею слугує основою вдалого літнього луку, а поєднання пуловера з мотивом «1951» і шовкових шортів верблюжого кольору молодіжне і динамічне. Більш спокійний варіант — шовкова коротка спідниця з принтом «горошок» з поясом, що зав’язується збоку в бант і гармонійно виглядає з вовняним боді-блейзером з довгими рукавами. Ці речі вінтажного стилю асоціюється з модою 50-х – 60-х років. 

‘80 — речі, натхненні 1980-ми, тому мають об’ємні силуети та екстравагантні форми. Коротка трикотажна біла сукня з об’ємними плечима одночасно ніжна і смілива. Джемпер на одне плече витонченого фасону стильно виглядає з атласними штанами вільного крою з регулювальними шнурками на щиколотках. Стилісти Max Mara пропонують поєднувати чорну мініспідницю з оверсайз сорочкою з рукавами-буфами та французькими манжетами, що є абсолютно правильним рішенням — збережено баланс між лаконічністю та неординарністю. 

RIGHE представляє речі у смужку — невіддільний принт циркової тематики колекції. До капсули увійшли елементи одягу, як-от смугастий джемпер з віскози з круглим вирізом, довгими рукавами та широкими плечима — він чудово виглядає з атласними штанами, які ця капсула ділить з попередньою. Сукня на ґудзиках з довгими рукавами у чорно-верблюжу смужку — бездоганний елемент базового гардероба. Шовкова сукня-сорочка в червоно-білу смужку — екстравагантний елемент, що слугує акцентом в образі. 

ANIMALIER — без тематики анімалізму не могла обійтися колекція, натхненна цирком. До капсули увійшла спідниця з леопардовим принтом високої посадки та еластичним поясом. У такому ж стилі, як і спідниця, виконаний джемпер і топ. Усі три речі складають собою цілісний анімалістичний образ. А також леопардова коротка сукня з V-подібним вирізом, яку чудово доповнює ремінь. Чорно-білі шовкові леопардові шорти і лаконічний чорний топ — образ, завершений молочним пальто і темними окулярами. Це сміливо, практично і трендово.

CITY CHIC про класичні силуети, елегантні комбінації та сучасні деталі. Ідеальними прикладами міського ділового стилю є аутфіти з колекції Max Mara Circus. А саме: костюм молочного кольору з класичних штанів прямого крою та блейзера з короткими рукавами. Чорний двобортний жакет з круглою горловиною і класична мініспідниця разом створюють елегантний total black look. Одна з найрозкішніших речей колекції — молочний оверсайз жакет, що вишукано ховає під собою світлу спідницю і топ.   

PARISIENNE — секція, натхненна Парижем. Підбірка містить у собі витончений верхній одяг, як-от бежеве пальто, водовідштовхувальний тренч з вовняними рукавами та оверсайз пальто із сітчастого трикотажу — саме те, що потрібно ранньої осені для ідеального вигляду та комфорту. Кожна річ має в собі сучасний шарм, що відсилає до гардеробу парижанок. 

BICOLOUR BONTON — ця підбірка доводить, що скласти цікавий оригінальний образ можна всього лише з двох кольорів. Чорний і білий — кольори, з яких можна комбінувати аутфіти для будь-який подій. Вони завжди доречні в стриманих та елегантних ділових луках, які створили стилісти Max Mara. Короткий комбінезон без рукавів із сорочковим коміром і напівприталеними шортами або чорна сукня-джемпер з білими манжетами — бездоганне вбрання для любительок мінімалізму та класики. 

CROISIÈRE демонструє яскраві речі з динамічними дизайнами, що створені для відпочинку, подорожей і круїзних прогулянок. Впізнавала для колекції червоно-біла смужка використана у топі, спідниці та кардигані з жакардової пряжі, які досконало між собою поєднуються. Шовковий комбінезон в горошок і кардиган з вовни та кашеміру з контрастними деталями — грайливий аутфіт, взірцевий для естетики циркової сцени. 


Ще дві речі з колекції, які неможливо оминути — футболка CHIC SHOCK з м’якого бавовняного трикотажу та мотивом колекції Circus і розкішна сукня-футляр з поясом без рукавів. 

Ці секції допомагають окремо оцінити кожен з настроїв колекції. Підбірки продемонстрували різноманіття стилів і приводів, для яких можна одягнути вбрання від Max Mara.

Взуття та аксесуари колекції

Кожен образ доповнений взуттям та аксесуарами, що гармонійно вписуються практично в будь-який ансамбль. Musthave колекції, сезону, та й просто вічна класика — туфлі Mary Jane зі шкіри Nappa. Вони представлені в чорному, червоному та сріблястому кольорах. Взуття має подвійний ремінець і круглий носок, виглядає неймовірно м’яко та ніжно. Обирайте необхідну висоту відповідно до настрою, комфорту та вподобань: колекція має в собі туфлі на пласкій підошві та на підборах висотою 9 сантиметрів. 

Сумочка-саквояж, доступна в більшому і меншому розмірах — здавалося б, непомітна деталь, проте така важлива. І не лише в плані функціоналу (завдяки формі аксесуар доволі місткий і практичний). Вона врівноважує екстравагантні елементи колекції та гармонійно вписується в образи. Створена за філософією бренду Max Mara, високоякісна сумочка з вами на довгі роки!

Цирковий шарм у повсякденних речах

Неможливо не погодитися з тим, що колекція Max Mara Circus чудово переосмислила циркове мистецтво та відобразила захоплення Александра Колдера. Кожна деталь, принт і фасон складають собою магічні образи фокусників, акробатів, жонглерів, які на себе може приміряти будь-яка жінка. І не потрібно чекати, коли листя пожовкне, адже можна вже сьогодні одягнути вишукані легкі літні сукні, шовкові шорти, яскраві футболки. З цим захопливим вбранням ви і не помітите, як настав час приміряти пальто з неперевершеної колекції Max Mara Circus!